enkel voor abonnees

Corona-virus is nu ook in België

binnenland - 02 03 2020
Maggie De Block
Foto: Belga / T. Roge

Het corona-virus breekt nu ook uit in België. Maandagmiddag waren er acht besmettingen in ons land. De meesten van hen keerden met het virus terug uit Italië. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zegt dat paniek niet nodig is. “We kunnen dit aan.”

Vorige weekend raakte een tweede besmetting bekend. Een vrouw keerde terug uit Frankrijk. Ze voelde zich niet goed. Een controle bewees dat ze het virus had. De vrouw verblijft nu in een ziekenhuis in Wilrijk bij Antwerpen. Maar ze is niet erg ziek. Eerder kwam een man met het virus terug uit China. Hij is nu gezond weer thuis.
Italië
Er was ook goed nieuws voor 150 leerlingen van een school uit Mechelen. Ze waren op reis in Italië waar het virus uitbrak. Zij zijn niet ziek. Zes mensen die ook in Italië op reis waren, zijn wel besmet. Zij moeten nu thuis blijven. Enkele van die mensen verblijven nu in een ziekenhuis.
Zorgen
Viroloog Marc Van Ranst onderzoekt het virus. Hij maakt zich weinig zorgen over de mensen die hij al onderzocht. Dat zijn er zeker 700. Hij testte hen op het virus. Maar die mensen hadden alleen maar griep. Dokter Herman Goossens vindt wel dat er veel meer controles moeten gebeuren. Hij denkt ook aan mensen die moeite hebben met ademhalen. Krijg je koorts en denk je dat je griep hebt? Ga dan niet naar de dokter, maar bel hem of haar.

Uit