enkel voor abonnees

Corona gaat de wereld rond

buitenland - 02 03 2020
Mensen met masker voor de mond
Foto: Belga / E. Lalmand

Het nieuwe corona-virus verspreidt zich steeds verder. Vorige week waren er plots veel zieken in Italië. Ook in veel andere Europese landen zijn al mensen besmet. In China zijn nog altijd de meeste zieken.

 

Het virus kwam voor het eerst voor in de stad Wuhan in China. In dat land raakten al meer dan 80.000 mensen besmet. Buiten China kregen bijna 9.000 mensen het virus. Het corona-virus komt nu voor in 67 verschillende landen.

 

Europa

Het corona-virus verspreidt zich snel. Dat komt omdat mensen veel reizen. Iemand die besmet is, merkt dat niet altijd. Reist hij of zij naar een ander land? Dan kan hij of zij daar andere mensen besmetten. Zo raakte het virus ook tot in Europa. Vooral in Italië werden al veel mensen ziek. Daar zijn ruim 1.700 mensen besmet.  

 

Genezen

Voor de meeste mensen is het virus niet zo gevaarlijk. Ongeveer de helft van de besmette mensen is zelfs al genezen. Voor oudere mensen kan het virus wel gevaarlijk zijn. Ook mensen die al een andere ziekte hebben, moeten opletten. Tot nu toe stierven iets meer dan 3.000 mensen door het virus. Ruim 2.900 van hen zijn Chinezen.

 

Afrika

Sommige onderzoekers maken zich zorgen over Afrika. Daar lijkt het virus voorlopig niet toe te slaan. Er zouden in heel Afrika nog maar zes mensen besmet zijn. Toch reizen elke dag heel veel mensen tussen China en Afrika. De wetenschappers vrezen dat de controle in Afrika niet goed werkt. Daar zouden dus veel meer mensen besmet kunnen zijn.

Uit