enkel voor abonnees

Evenepoel wint de Ronde van de Algarve

sport - 24 02 2020
Remco Evenepoel in de Algarve
Foto: Belga / A. Braeckman

Jonge wielrenner blijft verbazen

Wielrenner Remco Evenepoel bewees alweer zijn talent. Zondag won hij in Portugal de Ronde van de Algarve. Eerder dit seizoen was hij de beste in de Ronde van San Juan in Argentinië. Wat mogen we nog van hem verwachten?

Remco Evenepoel is nog maar 20 jaar. Toch is hij al veel meer dan een groot talent. Vorig seizoen werd hij Europees kampioen tijdrijden en won hij een klassieker. Hij kreeg in België meteen de trofee van Sportman van het Jaar.

Bergrit
In Portugal reed hij weer erg sterk. Vorige donderdag won hij een bergrit. Evenepoel reed naar de top met een groepje toprenners. Plots fietste hij weg van iedereen. De jonge Belg werd zo de nieuwe leider van de Ronde van de Algarve.

Zoontje
Ook na die winst viel hij op. Evenepoel droeg de zege op aan het zoontje van wielrenner Nikolas Maes. De baby overleed vlak voor de geboorte. Evenepoel huilde voor de camera. Maes vond dat een heel mooi gebaar.

Giro
Kon Evenepoel ook de Ronde van de Algarve winnen? De laatste rit op zondag was een tijdrit. Ook wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis deed mee. Maar de Belg was tien seconden sneller dan Dennis. Zo bleef hij de leider. Fans van wielrennen kijken al uit naar de Ronde van Italië in mei. Wint Evenepoel dan als eerste Belg een ‘Grote Ronde’ sinds 1978? Eddy Merckx gelooft alvast dat het kan.

Uit