enkel voor abonnees

Jasper Stuyven wint de Omloop

sport - 02 03 2020
Jasper Stuyven
Foto: Belga / D. Stockman

Het seizoen van wielrennen is in België gestart. Zaterdag was er de Omloop Het Nieuwsblad. Zondag fietsten de renners in Kuurne-Brussel-Kuurne. Intussen is er door het corona-virus twijfel over de Italiaanse klassiekers.
De Omloop Het Nieuwsblad heette vroeger Omloop Het Volk. Die krant ging bankroet. Daarna werd de naam Gent-Gent. Sinds enkele jaren heet de wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad.

Muur
De renners moeten over de Muur van Geraardsbergen. Daar reden twee Belgen op kop. Dat waren Jasper Stuyven en Yves Lampaert. De twee fietsten samen naar het einde. Daar was Jasper Stuyven de snelste.
Spurt
Kuurne-Brussel-Kuurne eindigt meestal met een spurt van het peloton. Dat leek nu weer zo. De Deen Kasper Asgreen reed de laatste kilometers net voor de grote groep uit. Maar Asgreen reed heel sterk. Hij bleef het peloton voor en won de wedstrijd.
Tokio
Vorig weekend was er ook het wereldkampioenschap baanwielrennen in Berlijn. De Belgische ploeg kon geen medaille winnen. Dat is slecht nieuws voor de Olympische Spelen die in juli in Tokio beginnen. Halen de Belgen daar wel een medaille?
Milaan
Veel aandacht gaat nu naar Italië. Het corona-virus brak uit in dat land. Op 7 maart start in Toscane de Strade Bianche. En op 21 maart is er Milaan-Sanremo. Kunnen die wedstrijden wel doorgaan?

Uit